Uitvaart in Vianen – Bas Poelstra Uitvaarten

Uitvaart in Vianen

Een goed verzorgde uitvaart in Vianen

Wilt u een uitvaart in Vianen regelen en bent u voor het bespreken van de begrafenis of crematie op zoek naar iemand met kennis en ervaring die u verder kan helpen? Bas Poelstra Uitvaarten begeleid u met een persoonlijk afscheid dat past bij u en uw dierbare.

Wat te doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden?

Afscheid van een dierbare moeten nemen is één van de moeilijkste gebeurtenissen in het leven. De wereld staat echt even stil. Hierdoor kan er in korte tijd veel op u en uw naasten af komen en vaak ontstaan er vragen of juist onderwerpen waar u wellicht nog niet eerder over nagedacht of gesproken heeft. Gelukkig is er veel informatie over een uitvaart in Vianen beschikbaar. Ik sta voor u klaar en help u verder zodat u bij een overlijden niets over het hoofd ziet. Neem ook eens de checklist door. Deze biedt u een handig geheugensteuntje in moeilijke dagen.

Neem de tijd. Neem eerst afscheid

Nadat het overlijden heeft plaatsgevonden hoeft écht niet alles meteen besproken te worden. Als nabestaande beslist u wanneer u er klaar voor bent om contact op te nemen met de arts en de uitvaartbegeleider. Als u dat wilt, mag u in alle rust bij uw dierbare zijn. Wellicht vind u het juist prettig om eerst tijd voor uzelf en uw naasten vrij te maken. Stel, indien gewenst, familie en vrienden alvast op de hoogte van het overlijden. En vergeet niet: neem de tijd, neem eerst afscheid. Dit helpt enorm bij het verdere verwerkingsproces. U staat er niet alleen voor.

Overlijden melden
Is de arts op de hoogte?

Is de arts op de hoogte?

Houd het identiteitsbewijs van degene die overleden is bij de hand en ga na of er sprake is van een donorcodicil. Voordat de laatste verzorging kan plaatsvinden, moet de arts eerst constateren dat het overlijden een natuurlijke oorzaak heeft. Op basis van de verklaring die door de arts na het overlijden wordt afgegeven, verzorg ik voor u de aangifte in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. De gemeente maakt vervolgens de overlijdensakte op. Gelukkig hoeft lang niet alles in één keer geregeld te worden. Tegenwoordig mag een overledene binnen zes werkdagen na het overlijden worden begraven of gecremeerd. Hierdoor ontstaat er meer tijd om het afscheid goed voor te bereiden.

Verzorging en opbaring

Nadat de arts geweest is, bespreken we uw wensen en voorkeuren omtrent de laatste verzorging, de overbrenging en de opbaring. Het is hierbij belangrijk dat u alvast kleding uitzoekt en voor ons klaarlegt. U krijgt van mij alle vrijheid om uw overleden dierbare samen met het zorgteam te verzorgen. Dit bijzondere moment wordt door veel nabestaanden ervaren als een persoonlijke afsluiting. In de dagen die volgen houden wij intensief contact. Werkelijk alles komt aan bod en nemen we tot in de puntjes door.

Verzorging en opbaring
Overlijden melden

Thuis of elders

De opbaring, met of zonder bezoekmomenten, vormt net als bij de laatste verzorging de basis voor de dagen die daarop volgen. Afhankelijk van de situatie kunnen emotionele maar ook praktische overwegingen doorslaggevend zijn. Een opbaring geeft u de gelegenheid om in de dagen voorafgaand aan de uitvaart in alle rust afscheid te nemen. U kiest zelf waar en op welke manier dit plaatsvindt. Naast het vertrouwde gevoel én de vrijheid die u met een thuisopbaring kunt ervaren, is er ook een ruime beschikbaarheid van alternatieve locaties bij u in de buurt.

Begraven of cremeren

Of u nu kiest voor een begrafenis of crematie. Iedere uitvaart is anders. Ook voor de plechtigheid of samenkomst zijn er veel verschillende locaties beschikbaar waarbij elke plek een eigen karakter en sfeer heeft. Samen met u ga ik op zoek naar passende mogelijkheden om de uitvaart in uw eigen vertrouwde omgeving of desgewenst elders, op een persoonlijke manier vorm te geven. Vindt u het moeilijk om uw gedachten en gevoelens onder woorden te brengen? Ik help u graag verder met het ontwerpen van de rouwkaart en het schrijven van een treffende afscheidsspeech.

Begraven of cremeren
Ongeacht verzekering

Wel of geen verzekering?

Vaak denken nabestaanden dat zij het afscheid van hun overleden dierbare moeten laten verzorgen door de uitvaartonderneming die via een verzekeraar aan hen toegewezen wordt. Maar het mag en het kan natuurlijk ook anders! U kunt altijd bij mij terecht, waar u ook verzekerd bent. Ik neem voor u zorg uit handen door de polis rechtstreeks met de verzekeraar af te handelen. Blijft er geld over? Het restbedrag wordt direct teruggestort. Ook zonder verzekering is een persoonlijk afscheid mogelijk. Weet dat u altijd vrij bent om de uitvaartbegeleider te kiezen die bij u past en waarbij u een goed gevoel heeft.

Hoe nu verder?

Wilt u een uitvaart regelen en bent u voor het bespreken van de begrafenis of crematie op zoek naar iemand met kennis en ervaring die u verder kan helpen? Of wilt u juist uit voorzorg zelf de regie in handen houden door vooraf over alle mogelijkheden geïnformeerd te worden? Neem dan gerust contact met mij op wanneer u mij nodig heeft. Geen vraag is teveel. Stap voor stap zorg ik ervoor dat de uitvaart in Vianen precies verloopt op de manier zoals u dat voor ogen heeft. Samen laten we herinneringen voortleven…

Overlijden hoe nu verder

Checklist

Uitvaartkosten

Locaties

Slide 1
Image is not available

De persoonlijke behandeling. Nooit het gevoel dat er een tijdsdruk op iets ligt, terwijl dat natuurlijk wel zo is. De uitstekende service van Bas Poelstra, netjes, attent, begripvol. Het meedenken met ons als familie met een mooie uitvaartdienst als gevolg die we niet anders zouden willen.

De heer Bruijstens
Slide 1
Image is not available

Zeer tevreden over de uitvaartverzorger. Kundig en zeer vriendelijk. Laat niets aan het toeval over en ook achteraf informeren of alles naar wens was en of hij nog iets voor ons kon betekenen. Met andere woorden, vol lof!

De heer Van Rooij
Slide 1
Image is not available

Bas luistert enorm goed. Is ook betrokken en integer. Staat open voor andere ideeën in plaats van de traditionele manier van afscheid nemen.

Familie Udenga
Slide 1
Image is not available

Bas, onze begeleider had geen andere moeten zijn. Wij kregen alle vrijheid de ceremonie in te vullen naar eigen wensen van mij en onze jongens. Het resulteerde in een voor ons onvergetelijke en unieke ceremonie waar wij met een glimlach op ons gezicht aan terug denken. Dankjewel Bas!

Bernie Schmitz - Uilenbroek
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko Schreuder
Slide 1
Image is not available

Bas is een bevlogen uitvaartverzorger! Daarom zijn wij als familie zijn zeer tevreden over zijn begeleiding. Niets was hem teveel om de uitvaart perfect te verzorgen en tot in de puntjes te regelen. Onze familie beveelt Bas dan ook warm aan in vervelende tijden.

Familie Freund
Slide 1
Image is not available

In verband met het overlijden van mijn beide ouders en mijn broer heb ik afgelopen jaren heel verschillende uitvaarten samen met Bas Poelstra georganiseerd. Bas is vanaf het eerste moment nauw betrokken. Hij regelt de zaken goed en is een goede steun gebleken. Zowel voor de praktische als de emotionele zaken.

Karin Stoopendaal
previous arrow
next arrow