Uitvaart in De Meern – Bas Poelstra Uitvaarten

Uitvaart in De Meern

Een goed verzorgde uitvaart in De Meern

Wanneer een geliefd persoon overlijdt komt er veel op je af. Bas Poelstra Uitvaarten helpt je om het afscheid te regelen dat past bij het leven van jou en je dierbare. Waar je bij een uitvaart in De Meern allemaal aan moet denken, lees je hier.

Wat doe je als iemand overlijdt?

Wanneer iemand uit je familie of gezin wegvalt komt er veel op je af. De wereld om je heen draait in volle gang door. Maar voor jou staat het leven op dat moment stil. Vaak ontstaan er vragen of onderwerpen waar je wellicht nog niet eerder over nagedacht of gesproken hebt. Of zijn er zaken die binnen een kort tijdsbestek geregeld moeten worden.

Gelukkig is er veel informatie beschikbaar. Weet dat je kunt terugvallen op mijn kennis en ervaring. Ik help je graag verder en informeer je over alle mogelijkheden die er zijn, zodat de juiste beslissingen worden genomen. Je mag mij op elk moment van de dag bellen. Ik kom dan zo snel mogelijk naar je toe. Neem in de tussentijd ook eens de checklist door. Deze biedt je een handig geheugensteuntje in moeilijke dagen.

Neem de tijd. Neem eerst afscheid

Nadat het overlijden heeft plaatsgevonden hoeft écht niet alles meteen besproken te worden. Eerst tijd voor jezelf! Jij beslist wanneer je er klaar voor bent om contact op te nemen met de arts en de uitvaartbegeleider. Als je dat wilt, mag je in alle rust bij je dierbare zijn. Wellicht vindt je het juist prettig om eerst wat ruimte voor jezelf en je naasten vrij te maken. Stel, indien gewenst, familie en vrienden alvast op de hoogte van het overlijden. En vergeet niet: neem de tijd, neem eerst afscheid. Dit helpt je bij het verdere verwerkingsproces. Je staat er niet alleen voor.

Afscheid en troost
Is de arts op de hoogte?

Is de arts op de hoogte?

Houd het identiteitsbewijs van degene die overleden is bij de hand en ga na of er sprake is van een donorcodicil. Voordat de laatste verzorging kan plaatsvinden, moet de arts eerst constateren dat het overlijden een natuurlijke oorzaak heeft. Op basis van de verklaring die door de arts na het overlijden wordt afgegeven, verzorg ik de aangifte in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden. De gemeente maakt vervolgens de overlijdensakte op. Gelukkig hoeft lang niet alles in één keer geregeld te worden. Tegenwoordig mag een overledene binnen zes werkdagen na het overlijden worden begraven of gecremeerd. Hierdoor ontstaat er meer tijd om het afscheid goed voor te bereiden.

Verzorging en opbaring

Nadat de arts geweest is, bespreken we jouw wensen en voorkeuren omtrent de laatste verzorging, de overbrenging en de opbaring. Het is hierbij belangrijk dat je alvast kleding uitzoekt en voor ons klaarlegt. Je krijgt van mij alle vrijheid om je overleden dierbare samen met het zorgteam te verzorgen. Dit waardevolle moment wordt door veel nabestaanden ervaren als een persoonlijke afsluiting. In de dagen die volgen houden wij intensief contact. Werkelijk alles komt aan bod en nemen we tot in de puntjes door.

Duurzaam opbaren
Thuis of elders opbaren

Thuis of elders

De opbaring, met of zonder bezoekmomenten, vormt net als bij de laatste verzorging de basis voor de dagen die daarop volgen. Afhankelijk van de situatie kunnen emotionele maar ook praktische overwegingen doorslaggevend zijn. Een opbaring geeft je de gelegenheid om in de dagen voorafgaand aan de uitvaart in alle rust afscheid te nemen. Je kiest zelf waar en op welke manier dit plaatsvindt. Naast het vertrouwde gevoel én de vrijheid die je met een thuisopbaring kunt ervaren, is er ook een ruime beschikbaarheid van alternatieve locaties bij jou in de buurt.

Begraven of cremeren

Of je nu kiest voor een begrafenis of crematie. Iedere uitvaart is anders. Ook voor de plechtigheid of samenkomst zijn er veel verschillende locaties beschikbaar waarbij elke plek een eigen karakter en sfeer heeft. Samen met jou ga ik op zoek naar passende mogelijkheden om de uitvaart in De Meern of desgewenst elders, op een persoonlijke manier vorm te geven.

Vind je het moeilijk om jouw gedachten en gevoelens onder woorden te brengen? Ik help je graag verder met het ontwerpen van de rouwkaart en bij het schrijven van een treffende afscheidsspeech.

Begraven of cremeren
Ongeacht uitvaartverzekering

Wel of geen verzekering?

Vaak denken nabestaanden dat zij het afscheid van hun overleden dierbare moeten laten verzorgen door de uitvaartonderneming die via een verzekeraar aan hen toegewezen wordt. Maar het mag en het kan natuurlijk ook anders! Je kunt altijd bij mij terecht, waar je ook verzekerd bent. Ik neem voor jou zorg uit handen door de polis rechtstreeks met de verzekeraar af te handelen. Blijft er geld over? Het restbedrag wordt direct teruggestort. Ook zonder verzekering is een persoonlijk afscheid mogelijk. Weet dat je altijd vrij bent om de uitvaartbegeleider te kiezen die bij je past en waarbij je een goed gevoel hebt.

Alles van A tot Z geregeld

Wil je alvast over het afscheid nadenken, een overlijden melden en de uitvaart regelen, of gewoon even een fijn gesprek met een lach en een traan? Neem dan gerust contact op wanneer je mij nodig hebt. Geen vraag is teveel. Stap voor stap zorg ik ervoor dat de uitvaart in De Meern precies verloopt op een manier die aansluit bij alle wensen en ideeën. Samen laten we herinneringen voortleven…

Wat te doen bij overlijden

Checklist bij overlijden

Uitvaartkosten

Uitvaartwensen

Slide 1
Image is not available

Wij hebben Bas voor de tweede keer bij een uitvaart mogen uitnodigen. Eerst bij onze moeder en recent bij onze tante. In een woord.. SUPER geregeld. Bas je bent een topper. Vanuit de familie bedankt.

Dirk, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Bas heeft in een droevige periode mij en mijn familie op een zeer sympathieke en deskundige wijze in staat gesteld afscheid te nemen van mijn overleden broer. Hij was ten allen tijde beschikbaar en nam de tijd voor alle voorbereidingen. De plechtigheid werd op professionele wijze begeleid en was zeer goed opgebouwd. Er was ruimte voor een lach en een traan. Bas heeft uitstekend ingeschat wat voor ons het beste was.

Ben, Horstmar-Leer
Slide 1
Image is not available

Bas is iemand die een uitvaart in kaart brengt en managet op zorgvuldige een zeer efficiënte manier. Wij als familie hadden het met Bas niet beter kunnen treffen Hij is een gevoelig en aimabel mens die snel aanvoelt wat de wensen van de nabestaanden zijn. Misschien is het niet het juiste woord, maar het was gewoonweg top geregeld.

Ron en Marike, Houten
Slide 1
Image is not available

Bas, onze begeleider had geen andere moeten zijn. Wij kregen alle vrijheid de ceremonie in te vullen naar eigen wensen van mij en onze jongens. Het resulteerde in een voor ons onvergetelijke en unieke ceremonie waar wij met een glimlach op ons gezicht aan terug denken. Dankjewel Bas!

Bernie, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko, Zeist
Slide 1
Image is not available

Na het overlijden van mijn moeder heeft Bas ons van A tot Z geholpen de uitvaart zo mooi en goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben Bas leren kennen als een fijne persoonlijkheid waar wij ons direct bij op ons gemak voelde. Wij konden ons geen betere begeleider wensen. Nogmaals danken wij jou Bas voor de prettige samenwerking, jij was een enorme steun voor ons.

Ans, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Na twee begrafenissen binnen 10 dagen kunnen wij wel zeggen dat de uitvaart ondernemer Bas Poelstra er voor zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld word zodat je zelf je verdriet een plek kan geven. Liefde is wel het woord wat wij hier voor op zijn plek vinden. Vanaf de dag van overlijden tot daags na de uitvaart gaf Bas Poelstra ons de liefde en begeleiding die we nodig hadden.

Marco, IJsselstein
Slide 1
Image is not available

Bas is zeer respectvol, rustig, werkt snel en heeft oog voor detail. Onze wensen werden perfect vertaald naar een mooie uitvaart. Ook het kostenaspect werd goed in de gaten gehouden. Kortom, een vakman met een hart voor zijn werk!

Angelique, Vleuten
Slide 1
Image is not available

Bas laat je alle ruimte voor eigen inbreng. Waar nodig vult hij aan.
Ik kijk terug op een zeer gedenkwaardige dag die door zijn hand geleid werd.
Service staat bij hem hoog in het vaandel.

Hans, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij zijn zeer prettig door Bas begeleid in het hele proces van overlijden tot en met de crematie. Neemt er de tijd voor, stuurt zo nodig positief bij door het geven van goede ideeën/tips. Altijd bereikbaar en heeft direct antwoord op al je vragen of onderneemt actie om zaken te regelen. Vond ook vooraf zijn website duidelijk en de visie die hij daar beschrijft maakt hij ook waar.

Roel, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Meelevend, meedenkend, meewerkend. Begreep wat wij wilden en deed zijn best dat te regelen. Dacht ook aan zaken die wij vergaten. Fijn contact, genoot ons volle vertrouwen en was dat waard. Kan 'out of the box' denken.

Heleen, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij hadden ons geen betere uitvaartverzorger kunnen wensen. Bas is zeer begaan en betrokken geweest in alle opzichten. Alles tot in de puntjes verzorgd en ons ontzorgd wat een heel fijn gevoel gaf. Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart tot na de crematie heel zorgzaam geweest. Dank je wel Bas voor al je perfecte zorgen.

Sylvia, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wat een fijne uitvaartbegeleider, voelt de sfeer en de behoefte uitstekend aan. Denkt mee, ontzorgt en reageert zeer snel. Bas was al aangekondigd als een rustige en aardige vent met gevoel voor humor. Dat was het precies, hij kon met zijn empathie net even het zetje geven dat we nodig hadden.

Wim, Ede
Slide 1
Image is not available

Bas verplaatst zich snel in de situatie zoals deze zich voordoet. Hij heeft gevoel voor sfeer en een perfecte mensenkennis. Bas is sympathiek, empathisch, sterk in begeleiding, programmeren, het volgen en aansturen van het proces en in de voorbereiding en uitvoering van formaliteiten en plechtigheden. Nooit opdringerig, wel tijdig in het contact. Ook de nazorg is compleet en met sympathie en empathie gegeven.

Tom, Utrecht
previous arrow
next arrow