Informatie

Informatie en inspiratie voor een complete uitvaart

Er mag meer dan u denkt

Een karakteristieke rouwkaart, een unieke uitvaartkist of bijzonder vervoer. Er zijn altijd mogelijkheden om het afscheid met slechts kleine aanpassingen op een persoonlijke manier vorm te geven. Hier vindt u uitgebreide informatie en inspiratie.

Een zachte uitvaart

In een lijkwade gewikkeld is een overledene toenaderbaar, dichtbij en zacht. Om deze nabijheid voelbaar te maken produceert Wikkelgoed lijkwaden en draagbaren als alternatief voor een gesloten kist. Met als missie dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.

Wikkelgoed
Beerenberg alles is liefde

Liefdevol & uniek

Beerenberg is in 2014 ontstaan vanuit de ervaring met een persoonlijk verlies, zelf een kist gemaakt en beschilderd. Was een prachtige en mooie beleving, een intieme manier om met de rouw om te gaan, het gevoel dat je iets belangrijks kan meegeven. We hebben onze krachten gebundeld en zijn een bedrijf gaan opzetten wat unieke en persoonlijke uitvaartkisten kan maken met aandacht en kwaliteit. Op deze wijze kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke “laatste jas” van hun dierbare.

De natuurlijke keuze

Een milieuvriendelijke uitvaartkist is meestal vervaardigd van massief en ongelakt hout. Hierdoor voelt de kist door het onbehandelde oppervlak zacht en puur aan. Wilt u écht iets anders? Een kartonnen uitvaartkist behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Vanwege de eenvoud ontstaat er een opvallende uitstraling. Overigens is deze ‘dooskist’ bij uitstek geschikt om zelf te beschilderen. Alle uitvaartkisten en manden van AkidiA zijn volledig gemaakt van 100% verantwoorde materialen en uitgevoerd met een gewatteerde bekleding. Hierdoor ziet het geheel er stijlvol en verzorgd uit. De uitvaartkisten en manden hebben bovendien een vriendelijke prijs. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk.

AkidiA Dooskist
Levende doodskist Living

Traditioneel of bijzonder

Unigra is één van de grootste producenten van uitvaartkisten in Nederland. Ons ruime assortiment bestaat uit een grote diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige kisten, manden en uitvaartbenodigdheden. De uitvaartkisten worden op duurzame wijze in eigen beheer geproduceerd. Groen ondernemen vinden we belangrijk en krijgt binnen ons productieproces veel aandacht. Die duurzame focus is tevens terug te zien in ons assortiment. Door bewuste keuzes te maken in houtsoort en bewerking worden uitvaartkisten steeds milieuvriendelijker. Zo is onze natuurkist 100% biologisch afbreekbaar.

Tot het einde bij elkaar

Als u tijdens de laatste rit van uw leven niet alleen wilt rijden, kunt u met de Uitvaartbus. Mark van de Poel heeft iets met rouwvoertuigen en deze bus, daar is hij reuze trots op. Mark heeft zelf de Uitvaartbus bedacht en ontwikkeld om zo een alternatief te kunnen bieden voor de gangbare rouwstoet waarbij er een rouwauto is waarin de overledene vervoerd wordt en daar achteraan de volgauto’s. In tegenstelling tot deze enigszins afstandelijke manier van vervoer, vindt Mark het veel logischer om met de directe familieleden en betrokkenen bij elkaar te kunnen blijven om zo gezamenlijk de overledene naar zijn of haar laatste bestemming te begeleiden.

De Uitvaartbus
Koets met paarden

De rouwkoets voor een eervol afscheid

Geef uw dierbare een prachtig laatste eerbetoon en neem afscheid op een stijlvolle en waardige manier. Stalhouderij De Zadelhoff wil u hier graag in bijstaan en verhuurt diverse authentieke rouwkoetsen en boeren oogstwagens die u in staat stellen de overledene de begrafenis te geven die hij of zij verdient. Ook beschikken zij over verschillende volgkoetsen. Deze zijn met gordijnen te blinderen om u de nodige privacy te geven tijdens deze persoonlijke plechtigheid.

De loopkoets

Voor nabestaanden biedt de loopkoets een waardige manier om hun dierbare te begeleiden. Vanuit de kerk of een andere locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt, kan men bij de overledene blijven tot naast het graf. Door de vormgeving is de loopkoets gemakkelijk en veilig in gebruik en kan door 2 tot 8 familieleden of vrienden begeleid worden. De koets heeft een geruisloze loop op verschillende soorten terrein en ondervindt geen hinder van kleine obstakels. Aan weerszijden van de koets bevinden zich uitklapbare bloemenrekken welke ruimte bieden om uw bloemstukken mee te nemen.

Loopkoets
Bijzonder rouwvervoer

Een memorabele laatste rit

Als weergave van iemands persoonlijkheid is het vervoer op de dag van de uitvaart steeds belangrijker geworden. Het wagenpark bestaat daarom uit een uitgebreide collectie rouwauto’s en volgauto’s die wij in verschillende uitvoeringen en kleuren kunnen aanbieden. Zo vindt u onder andere een zwarte, een grijze of een witte stoetOok is bijzonder rouwvervoer mogelijk zoals een heuse Hotrod, een Volkswagen T2, een oldtimer en zelfs een rouwauto met luipaardprint.

Gedragen met stijl

Onze dragers zijn representatief, goed getraind en altijd passend gekleed. Zij voeren het drager ambacht dan ook met veel trots uit. De dragers zijn studenten die dit bijzondere en mooie werk naast hun studie doen. Het team met dragers staat onder leiding van een ervaren voorman. Het traditionele dragen van de overledene wordt op de schouders van zes dragers gedaan. Indien uzelf de wens heeft om de overledene te dragen, dan kunnen wij u assisteren zodat de begeleiding van uw dierbare op een veilige en verantwoorde wijze gebeurt.

Dragerscentrale
Bloemen

Zeg het met bloemen

Met een passie voor creatie verzorgt Flowers by Jany op een stijlvolle en vooral persoonlijke manier bloemwerk wat perfect aansluit bij de sfeer en persoonlijkheid van uw overleden dierbare. Er is altijd sprake van maatwerk. Hierbij staan uw wensen centraal.

Een rouwkaart zoals u dat wilt

Ontwerpstudio Hellenique heeft een bevlogen team dat altijd klaar staat en een creatieve bijdrage levert door de rouwkaart, advertentie en fotopresentatie gedenkwaardig te maken. Deze laatste uiting vormt een waardevolle aanvulling op de mooie verhalen en dierbare herinneringen. Met een persoonlijke rouwkaart weten onze ontwerpers de juiste snaar raken in de aanloop naar een bijzonder afscheid.

Rouwmedia

Een fotoreportage met gevoel

Fototeam KenM, Kees en Marianne, samen de trotse oprichters van deze fotostudio, zijn sinds 2004 een begrip in Midden-Nederland. Beiden zijn zeer ervaren en goed opgeleide fotografen die bij iedere fotoshoot hun volle creativiteit, mensenkennis en gevoel in de opdracht weten te leggen. Samen met Marjolijn en Gonneke staan zij garant voor prachtige en vooral persoonlijke reportages.

Hulp bij woningontruiming

Is woningontruiming nodig bij u? Dan vindt u in Woningontruiming Regionaal hét bedrijf voor het ontruimen van uw woning. Door middel van de betrouwbare partners waar wij mee samenwerken bij de woningontruiming, kunnen wij uw boedel zoveel als mogelijk een herbestemming geven. Denk hierbij onder meer aan partners als gemeentelijke sociale diensten, uitvaartbedrijven, het Leger des Heils, de CliniClowns, thuiszorgorganisaties, verzorgingscentra, kringloopwinkels, woningbouwverenigingen, makelaars, bewindvoerders en notarissen. Daarnaast heeft Woningontruiming Regionaal een landelijk dekkend netwerk van enthousiaste, professionele woningontruimers die sterk zijn in hun eigen regio en volgens dezelfde formule werken.

Nabestaandenzorg begint bij leven

Vaak blijkt, helaas te laat, dat zaken rondom een nalatenschap beter geregeld hadden kunnen worden. Door hier nu over na te denken, dit tijdig te regelen én vast te leggen, kunt u al veel voor uzelf en uw nabestaanden doen. Werner&Werner zijn coaches in nalatenschappen en bieden met persoonlijke aandacht gestructureerde en transparante ondersteuning.

Aan u het laatste woord

Bas Poelstra Uitvaarten streeft altijd naar een onvergetelijk afscheid. Om de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden en indien nodig te verbeteren, vinden wij het waardevol om ervaringen van verschillende families terug te lezen. Hierbij gaat het om onafhankelijke en oprechte verhalen. Veelal geschreven door nabestaanden voor wie wij onlangs de uitvaart hebben mogen verzorgen. Door middel van een korte reactie op de pagina van klanten vertellen is het mogelijk om op eenvoudige wijze een beoordeling voor ons achter te laten.

Checklist

Uitvaartkosten

Locaties

Slide 1
Image is not available

De persoonlijke behandeling. Nooit het gevoel dat er een tijdsdruk op iets ligt, terwijl dat natuurlijk wel zo is. De uitstekende service van Bas Poelstra, netjes, attent, begripvol. Het meedenken met ons als familie met een mooie uitvaartdienst als gevolg die we niet anders zouden willen.

De heer Bruijstens
Slide 1
Image is not available

Zeer tevreden over de uitvaartverzorger. Kundig en zeer vriendelijk. Laat niets aan het toeval over en ook achteraf informeren of alles naar wens was en of hij nog iets voor ons kon betekenen. Met andere woorden, vol lof!

De heer Van Rooij
Slide 1
Image is not available

Bas luistert enorm goed. Is ook betrokken en integer. Staat open voor andere ideeën in plaats van de traditionele manier van afscheid nemen.

Familie Udenga
Slide 1
Image is not available

Bas, onze begeleider had geen andere moeten zijn. Wij kregen alle vrijheid de ceremonie in te vullen naar eigen wensen van mij en onze jongens. Het resulteerde in een voor ons onvergetelijke en unieke ceremonie waar wij met een glimlach op ons gezicht aan terug denken. Dankjewel Bas!

Bernie Schmitz - Uilenbroek
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko Schreuder
Slide 1
Image is not available

Bas is een bevlogen uitvaartverzorger! Daarom zijn wij als familie zijn zeer tevreden over zijn begeleiding. Niets was hem teveel om de uitvaart perfect te verzorgen en tot in de puntjes te regelen. Onze familie beveelt Bas dan ook warm aan in vervelende tijden.

Familie Freund
Slide 1
Image is not available

In verband met het overlijden van mijn beide ouders en mijn broer heb ik afgelopen jaren heel verschillende uitvaarten samen met Bas Poelstra georganiseerd. Bas is vanaf het eerste moment nauw betrokken. Hij regelt de zaken goed en is een goede steun gebleken. Zowel voor de praktische als de emotionele zaken.

Karin Stoopendaal
previous arrow
next arrow