Informatie

Informatie en inspiratie voor een complete uitvaart

Een mooi afscheid op een persoonlijke manier

Zoveel mensen, zoveel wensen. Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk om de uitvaart op een persoonlijke manier vorm te geven. Afscheid nemen hoeft immers niet standaard te zijn en mag zeker anders. Hier vind u alles voor een mooi afscheid.

De ring van Zocher, bovengronds begraven
midden in hartje Utrecht

Soestbergen is de oudste algemene begraafplaats van Utrecht. De graven van onder andere Nicolaas Beets, Gerrit Rietveld en Dirkje Kuijk zijn hier te vinden. De begraafplaats staat bekend om zijn slingerende paden en de bijzondere cirkel van grafkelders: de ‘Ring van Zocher’.

Deze bijzondere plek, uniek voor Europa, is in 1830 aangelegd door J.D. Zocher jr en is sinds 2001 een Rijksmonument. Het is nog steeds mogelijk hier begraven te worden.

Begraven in de natuur

Het geluid van ruisende bladeren, zingende vogels en zonlicht dat over de bodem van het bos speelt. Zo ziet de natuurbegraafplaats Den en Rust in Bilthoven eruit. Geen graven met grafstenen, geen hekken en geen kunstmatige verlichting. Enkel de wisseling van de seizoenen verandert het aanzicht van de natuurbegraafplaats. Het bos, in zijn natuurlijke staat, blijft zo veel mogelijk onaangetast.

Er zijn geen hekken, noch verlichting. Het bos blijft gewoon opengesteld voor het publiek. De graven worden gemarkeerd met een eenvoudige grafgedenksteen. Er is één pad (van cortenstaal) aangelegd dat door het bosperceel slingert. Graven blijven voor altijd onaangeroerd. Zowel kisten als urnen moeten volledig composteerbaar zijn, waardoor alles uiteindelijk weer opgenomen wordt in de kringloop van de natuur.

Een bijzondere plek op de Veluwe

Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Het gebied heeft een oppervlakte van 25 hectare met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren. In het open veld, in het bos of aan de bosrand. Op Heidepol zijn verschillende plekken beschikbaar. Samen één natuurgraf behoort tot de mogelijkheden.

U kunt ook meerdere plekken naast elkaar reserveren, voor een partner of familielid. Voor een begrafenis in een kist, mand, wade of voor het begraven van een urn of de as dient er gekozen te worden voor natuurlijk afbreekbare materialen. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden. Een rustige plek kiest u zelf; onder een oude statige eik, in het bos, of in het open heideveld. Indien wenselijk kunt u kiezen voor een gedenkteken: een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie.

Veel uitvaartmogelijkheden op 1 locatie

Wanneer u op zoek bent naar een laagdrempelige alles-in-één locatie, dan is uitvaartcentrum en crematorium Noorderveld dé centraal gelegen plek waar veel wensen en voorkeuren uitvoerbaar zijn. De aula beschikt over de nieuwste audio en visuele middelen. Daarnaast zijn ook de opbaarkamers en overige bezoekruimtes voorzien van een eigentijdse en sfeervolle aankleding.

Een team dat altijd klaarstaat

Rouwmedia by Hellenique heeft een bevlogen team dat alle dagen in de week klaar staat en bijdraagt aan een waardig afscheid door de rouwkaart, rouwadvertentie, fotopresentatie en condoleancesite gedenkwaardig te maken. Immers, deze laatste uiting van respect en waardering is een aanvulling op dierbare herinneringen. Hiermee weten zij de juiste snaar te raken in een laatste vaarwel.

Passie voor creatie

Zeg het met bloemen. Flowers by Jany verzorgd op een stijlvolle en vooral persoonlijke manier bloemwerk wat perfect aansluit bij de sfeer en persoonlijkheid van uw overleden dierbare. Er is altijd sprake van maatwerk. Hierbij staan uw wensen centraal.

Een fotoreportage met oprechte
aandacht en gevoel

Fototeam KenM, Kees en Marianne, samen de trotse oprichters van deze fotostudio, zijn sinds 2004 een begrip in Midden-Nederland. Beiden zijn zeer ervaren en goed opgeleide fotografen die bij iedere fotoshoot hun volle creativiteit, mensenkennis en gevoel in de opdracht weten te leggen. Samen met Marjolijn en Gonneke staan zij garant voor prachtige en vooral persoonlijke reportages.

FotoJess voor bijzondere momenten

Met een slideshow van Remember Me, neemt u op een unieke en persoonlijke manier afscheid van uw naaste. U kiest welke foto’s en video’s u in de presentatie wilt en u kiest het thema en de muziek wat onder deze presentatie mag worden afgespeeld. Wij creëren vervolgens een origineel en speciaal filmpje dat op een waardevolle manier het leven van de overledene in beeld brengt. Het filmpje speelt u af tijdens de uitvaart. Dit maakt voor u en de andere aanwezigen het afscheid nog gedenkwaardiger.

Tot het einde bij elkaar

Als u tijdens de laatste rit van uw leven niet alleen wilt rijden, kunt u met de Uitvaartbus. Mark van de Poel heeft iets met rouwvoertuigen en deze bus, daar is hij reuze trots op. Mark heeft zelf de Uitvaartbus bedacht en ontwikkeld om zo een alternatief te kunnen bieden voor de gangbare rouwstoet waarbij er een rouwauto is waarin de overledene vervoerd wordt en daar achteraan de volgauto’s. In tegenstelling tot deze enigszins afstandelijke manier van vervoer, vindt Mark het veel logischer om met de directe familieleden en betrokkenen bij elkaar te kunnen blijven om zo gezamenlijk de overledene naar zijn of haar laatste bestemming te begeleiden.

De rouwkoets voor een eervol afscheid

Geef uw dierbare een prachtig laatste eerbetoon en neem afscheid op een stijlvolle en waardige manier. Stalhouderij De Zadelhoff wil u hier graag in bijstaan en verhuurt diverse authentieke rouwkoetsen en boeren oogstwagens die u in staat stellen de overledene de begrafenis te geven die hij of zij verdient. Ook beschikken zij over verschillende volgkoetsen. Deze zijn met gordijnen te blinderen om u de nodige privacy te geven tijdens deze persoonlijke plechtigheid.

Loopkoets

Voor nabestaanden biedt de loopkoets een waardige manier om hun dierbare te begeleiden. Vanuit de kerk of een andere locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt, kan men bij de overledene blijven tot naast het graf. Ook kinderen kunnen hierin deelnemen. dragerscentrale.com

Een waardig afscheid voor iedere truckliefhebber

Bent u op zoek naar uitvaartmogelijkheden voor chauffeurs in hart en nieren? Het universele UitvaartFrame is zodanig geconstrueerd zodat het op iedere truck of vrachtwagen gemonteerd kan worden. Indien u zelf een voertuig tot uw beschikking heeft, kunt u het uitvaartframe inclusief dak en gordijnen los huren. Daarnaast is er altijd een RouwTruck beschikbaar wanneer u zelf geen truck heeft.

Een zachte uitvaart

In een lijkwade gewikkeld is een overledene toenaderbaar, dichtbij en zacht. Om deze nabijheid voelbaar te maken produceert Wikkelgoed lijkwaden en draagbaren als alternatief voor een gesloten kist. Met als missie dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.

Liefdevol & uniek

Beerenberg is in 2014 ontstaan vanuit de ervaring met een persoonlijk verlies, zelf een kist gemaakt en beschilderd. Was een prachtige en mooie beleving, een intieme manier om met de rouw om te gaan, het gevoel dat je iets belangrijks kan meegeven. Omdat er zoveel persoonlijke reacties waren tijdens de uitvaart zijn we gaan bedenken hoe we dit vaker konden doen. We hebben onze krachten gebundeld en zijn een bedrijf gaan opzetten wat unieke kisten kan maken met aandacht en kwaliteit.

Het maken van unieke Beerenberg kisten gaat hand in hand met onze liefde voor bijzondere dingen maken. We zijn beide vele jaren actief geweest in de beeldende kunst, en hebben daar veel ervaring opgedaan in ieders vakgebied. Dimitri met o.a. houtsculpturen en Mark met schilderijen. Op deze wijze kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke “laatste jas” van hun dierbare.

Familiebedrijf in hart en nieren

Unigra is een van de grootste producenten van uitvaartkisten in Nederland. Ons ruime assortiment bestaat uit een grote diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige kisten, manden en uitvaartbenodigdheden. De uitvaartkisten worden op duurzame wijze in eigen beheer geproduceerd. Groen ondernemen vinden we belangrijk en krijgt binnen ons productieproces veel aandacht. Die duurzame focus is tevens terug te zien in ons assortiment. Door bewuste keuzes te maken in houtsoort en bewerking worden uitvaartkisten steeds milieuvriendelijker. Zo is onze natuurkist 100% biologisch afbreekbaar.

Nabestaandenzorg begint bij leven

Vaak blijkt, helaas te laat, dat zaken rondom een nalatenschap beter geregeld hadden kunnen worden. Door hier nu over na te denken, dit tijdig te regelen én vast te leggen, kunt u al veel voor uzelf en uw nabestaanden doen. Werner&Werner zijn coaches in nalatenschappen en bieden met persoonlijke aandacht gestructureerde en transparante ondersteuning.

Het ontruimen van een woning volledig ontzorgd

Is woningontruiming nodig bij u? Dan vindt u in Woningontruiming Regionaal hét bedrijf voor het ontruimen van uw woning. Door middel van de betrouwbare partners waar wij mee samenwerken bij de woningontruiming, kunnen wij uw boedel zoveel als mogelijk een herbestemming geven. Denk hierbij onder meer aan partners als het Leger des Heils, uitvaartbedrijven, de CliniClowns, thuiszorgorganisaties, verzorgingscentra, kringloopwinkels, gemeentelijke sociale diensten, makelaars, woningbouwverenigingen, bewindvoerders en notarissen. Daarnaast heeft Woningontruiming Regionaal een landelijk dekkend netwerk van enthousiaste, professionele woningontruimers die sterk zijn in hun eigen regio en volgens dezelfde formule werken.

Bas Poelstra Uitvaarten is keurmerkhouder van Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat de uitvaartonderneming die in het bezit is van het keurmerk niet wordt beoordeeld door een extern bureau. De beoordeling wordt gedaan door de nabestaanden voor wie Bas Poelstra Uitvaarten een uitvaart heeft mogen verzorgen.

Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en niet om het volgen van protocollen en processen. De uitvaartonderneming is altijd een kleinschalige lokale onderneming, waarbij persoonlijke aandacht en betrokkenheid centraal staan. Een uitvaart wordt op maat samengesteld en de nabestaanden beslissen alles zelf. Uiterlijk de volgende dag volgt er een transparante begroting en er wordt alleen betaald voor diensten die daadwerkelijk worden afgenomen.

Uitgangspunt is dat een uitvaart niet direct in één gesprek geregeld hoeft te worden maar dat er dagelijks contactmomenten zijn om de uitvaart vorm te geven. Alle tijd die nodig is wordt hieraan besteed. Belangrijk is ook dat er altijd één aanspreekpunt is. De uitvaartverzorger, die de uitvaart bespreekt, is ook degene die de uitvaart zal begeleiden.

Checklist

Uitvaartkosten

Gedenkplaats

Slide 1
Image is not available

De persoonlijke behandeling. Nooit het gevoel dat er een tijdsdruk op iets ligt, terwijl dat natuurlijk wel zo is. De uitstekende service van Bas Poelstra, netjes, attent, begripvol. Het meedenken met ons als familie met een mooie uitvaartdienst als gevolg die we niet anders zouden willen.

De heer Bruijstens
Slide 1
Image is not available

Zeer tevreden over de uitvaartverzorger. Kundig en zeer vriendelijk. Laat niets aan het toeval over en ook achteraf informeren of alles naar wens was en of hij nog iets voor ons kon betekenen. Met andere woorden, vol lof!

De heer Van Rooij
Slide 1
Image is not available

Bas luistert enorm goed. Is ook betrokken en integer. Staat open voor andere ideeën in plaats van de traditionele manier van afscheid nemen.

Familie Udenga
Slide 1
Image is not available

Het contact tijdens het regelen van de uitvaart, de deskundigheid, flexibiliteit, snelle service, eigen interesse in de uitvaart, contact na de uitvaart.

Adyam Weldai
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko Schröder
Slide 1
Image is not available

Bas is een bevlogen uitvaartverzorger! Daarom zijn wij als familie zijn zeer tevreden over zijn begeleiding. Niets was hem teveel om de uitvaart perfect te verzorgen en tot in de puntjes te regelen. Onze familie beveelt Bas Poelstra dan ook warm aan in vervelende tijden.

Familie Freund
Slide 1
Image is not available

In verband met het overlijden van mijn beide ouders en mijn broer heb ik afgelopen jaren heel verschillende uitvaarten samen met Bas Poelstra georganiseerd. Bas is vanaf het eerste moment nauw betrokken. Hij regelt de zaken goed en is een goede steun gebleken. Zowel voor de praktische als de emotionele zaken.

Karin Stoopendaal
previous arrow
next arrow