Informatie

Informatie en inspiratie voor een complete uitvaart

Er mag meer dan je denkt

Een karakteristieke rouwkaart, een unieke uitvaartkist of bijzonder vervoer. Er zijn altijd mogelijkheden om het afscheid met slechts kleine aanpassingen op een persoonlijke manier vorm te geven. Hier vindt je uitgebreide informatie en inspiratie.

Een zachte uitvaart

In een lijkwade gewikkeld is een overledene toenaderbaar, dichtbij en zacht. Om deze nabijheid voelbaar te maken produceert Wikkelgoed lijkwaden en draagbaren als alternatief voor een gesloten kist. Met als missie dat steeds meer mensen zich bewust worden van alternatieve manieren van begraven en cremeren.

Wikkelgoed
Beerenberg mand

Liefdevol & uniek

Beerenberg is in 2014 ontstaan vanuit de ervaring met een persoonlijk verlies, zelf een kist gemaakt en beschilderd. Was een prachtige en mooie beleving, een intieme manier om met de rouw om te gaan, het gevoel dat je iets belangrijks kan meegeven. We hebben onze krachten gebundeld en zijn een bedrijf gaan opzetten wat unieke en persoonlijke uitvaartkisten kan maken met aandacht en kwaliteit. Op deze wijze kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke “laatste jas” van hun dierbare.

De natuurlijke keuze

Een milieuvriendelijke uitvaartkist is meestal vervaardigd van massief en ongelakt hout. Hierdoor voelt de kist door het onbehandelde oppervlak zacht en puur aan. Wil je écht iets anders? Een kartonnen uitvaartkist behoort tegenwoordig ook tot de mogelijkheden. Vanwege de eenvoud ontstaat er een opvallende uitstraling. Overigens is deze ‘dooskist’ bij uitstek geschikt om zelf te beschilderen. Alle uitvaartkisten en manden van AkidiA zijn volledig gemaakt van 100% verantwoorde materialen en uitgevoerd met een gewatteerde bekleding. Hierdoor ziet het geheel er stijlvol en verzorgd uit. De uitvaartkisten en manden hebben bovendien een vriendelijke prijs. Daarnaast is maatwerk altijd mogelijk.

AkidiA Dooskist
Levende doodskist Living

Traditioneel of bijzonder

Unigra is één van de grootste producenten van uitvaartkisten in Nederland. Ons ruime assortiment bestaat uit een grote diversiteit aan kwalitatief hoogwaardige kisten, manden en uitvaartbenodigdheden. De uitvaartkisten worden op duurzame wijze in eigen beheer geproduceerd. Groen ondernemen vinden we belangrijk en krijgt binnen ons productieproces veel aandacht. Die duurzame focus is tevens terug te zien in ons assortiment. Door bewuste keuzes te maken in houtsoort en bewerking worden uitvaartkisten steeds milieuvriendelijker. Zo is onze natuurkist 100% biologisch afbreekbaar.

Tot het einde bij elkaar

Wanneer je tijdens de laatste rit van je leven niet alleen wilt rijden, kun je met de Uitvaartbus. Mark van de Poel heeft iets met rouwvoertuigen en deze bus, daar is hij reuze trots op. Mark heeft zelf de Uitvaartbus bedacht en ontwikkeld om zo een alternatief te kunnen bieden voor de gangbare rouwstoet waarbij er een rouwauto is waarin de overledene vervoerd wordt en daar achteraan de volgauto’s. In tegenstelling tot deze enigszins afstandelijke manier van vervoer, vindt Mark het veel logischer om met de directe familieleden en betrokkenen bij elkaar te kunnen blijven om zo gezamenlijk de overledene naar zijn of haar laatste bestemming te begeleiden.

De Uitvaartbus
Koets met paarden

De rouwkoets voor een eervol afscheid

Geef jouw dierbare een prachtig laatste eerbetoon en neem afscheid op een stijlvolle en waardige manier. Stalhouderij De Zadelhoff wil je hier graag in bijstaan en verhuurt diverse authentieke rouwkoetsen en boeren oogstwagens die je in staat stellen de overledene de begrafenis te geven die hij of zij verdient. Ook beschikken zij over verschillende volgkoetsen. Deze zijn met gordijnen te blinderen om je de nodige privacy te geven tijdens deze persoonlijke plechtigheid.

De loopkoets

Voor nabestaanden biedt de loopkoets een waardige manier om hun dierbare te begeleiden. Vanuit de kerk of een andere locatie waar de afscheidsdienst plaatsvindt, kan men bij de overledene blijven tot naast het graf. Door de vormgeving is de loopkoets gemakkelijk en veilig in gebruik en kan door 2 tot 8 familieleden of vrienden begeleid worden. De koets heeft een geruisloze loop op verschillende soorten terrein en ondervindt geen hinder van kleine obstakels. Aan weerszijden van de koets bevinden zich uitklapbare bloemenrekken welke ruimte bieden om bloemstukken mee te nemen.

Loopkoets
Bijzonder rouwvervoer

Een memorabele laatste rit

Als weergave van iemands persoonlijkheid is het vervoer op de dag van de uitvaart steeds belangrijker geworden. Het wagenpark bestaat daarom uit een uitgebreide collectie rouwauto’s en volgauto’s die wij in verschillende uitvoeringen en kleuren kunnen aanbieden. Zo vindt je onder andere een zwarte, een grijze of een witte stoetOok is bijzonder rouwvervoer mogelijk zoals een heuse Hotrod, een Volkswagen T2, een oldtimer en zelfs een rouwauto met luipaardprint.

Gedragen met stijl

Onze dragers zijn representatief, goed getraind en altijd passend gekleed. Zij voeren het drager ambacht dan ook met veel trots uit. De dragers zijn studenten die dit bijzondere en mooie werk naast hun studie doen. Het team met dragers staat onder leiding van een ervaren voorman. Het traditionele dragen van de overledene wordt op de schouders van zes dragers gedaan. Indien je zelf de wens hebt om de overledene te dragen, dan kunnen wij je assisteren zodat de begeleiding van jouw dierbare op een veilige en verantwoorde wijze gebeurt.

Dragerscentrale
Flowers by Jany

Zeg het met bloemen

Met een passie voor creatie verzorgt Flowers by Jany op een stijlvolle en vooral persoonlijke manier bloemwerk wat perfect aansluit bij de sfeer en persoonlijkheid van je overleden dierbare. Er is altijd sprake van maatwerk. Hierbij staan jouw wensen centraal.

Een persoonlijke rouwkaart

Ontwerpstudio Hellenique heeft een bevlogen team dat altijd klaar staat en een creatieve bijdrage levert door de rouwkaart, advertentie en fotopresentatie gedenkwaardig te maken. Deze laatste uiting vormt een waardevolle aanvulling op de mooie verhalen en dierbare herinneringen. Met een persoonlijke rouwkaart weten onze ontwerpers de juiste snaar te raken in de aanloop naar een bijzonder afscheid.

Een fotoreportage met gevoel

Fototeam KenM, Kees en Marianne, samen de trotse oprichters van deze fotostudio, zijn sinds 2004 een begrip in Midden-Nederland. Beiden zijn zeer ervaren en goed opgeleide fotografen die bij iedere fotoshoot hun volle creativiteit, mensenkennis en gevoel in de opdracht weten te leggen. Samen met Marjolijn en Gonneke staan zij garant voor prachtige en vooral persoonlijke reportages.

Hulp bij woningontruiming

Is woningontruiming bij jou nodig? Dan vindt je in Woningontruiming Regionaal hét bedrijf voor het ontruimen van de woning. Door middel van de betrouwbare partners waar wij mee samenwerken bij de woningontruiming, kunnen wij de boedel zoveel als mogelijk een herbestemming geven. Denk hierbij onder meer aan partners als gemeentelijke sociale diensten, uitvaartbedrijven, het Leger des Heils, de CliniClowns, thuiszorgorganisaties, verzorgingscentra, kringloopwinkels, woningbouwverenigingen, makelaars, bewindvoerders en notarissen. Daarnaast heeft Woningontruiming Regionaal een landelijk dekkend netwerk van enthousiaste, professionele woningontruimers die sterk zijn in hun eigen regio en volgens dezelfde formule werken.

Nabestaandenzorg begint bij leven

Vaak blijkt, helaas te laat, dat zaken rondom een nalatenschap beter geregeld hadden kunnen worden. Door hier nu over na te denken, dit tijdig te regelen én vast te leggen, kun je al veel voor jezelf en jouw nabestaanden doen. Werner&Werner zijn coaches in nalatenschappen en bieden met persoonlijke aandacht gestructureerde en transparante ondersteuning.

Aan jou het laatste woord

Bas Poelstra Uitvaarten streeft altijd naar een onvergetelijk afscheid. Om de kwaliteit van onze dienstverlening hoog te houden en indien nodig te verbeteren, vinden wij het waardevol om ervaringen van verschillende families terug te lezen. Hierbij gaat het om onafhankelijke en oprechte verhalen. Veelal geschreven door nabestaanden voor wie wij onlangs de uitvaart hebben mogen verzorgen. Door middel van een korte reactie op de pagina van klanten vertellen is het mogelijk om op eenvoudige wijze een beoordeling voor ons achter te laten.

Checklist bij overlijden

Uitvaartkosten

Uitvaartwensen

Slide 1
Image is not available

Wij hebben Bas voor de tweede keer bij een uitvaart mogen uitnodigen. Eerst bij onze moeder en recent bij onze tante. In een woord.. SUPER geregeld. Bas je bent een topper. Vanuit de familie bedankt.

Dirk, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Bas heeft in een droevige periode mij en mijn familie op een zeer sympathieke en deskundige wijze in staat gesteld afscheid te nemen van mijn overleden broer. Hij was ten allen tijde beschikbaar en nam de tijd voor alle voorbereidingen. De plechtigheid werd op professionele wijze begeleid en was zeer goed opgebouwd. Er was ruimte voor een lach en een traan. Bas heeft uitstekend ingeschat wat voor ons het beste was.

Ben, Horstmar-Leer
Slide 1
Image is not available

Bas is iemand die een uitvaart in kaart brengt en managet op zorgvuldige een zeer efficiënte manier. Wij als familie hadden het met Bas niet beter kunnen treffen Hij is een gevoelig en aimabel mens die snel aanvoelt wat de wensen van de nabestaanden zijn. Misschien is het niet het juiste woord, maar het was gewoonweg top geregeld.

Ron en Marike, Houten
Slide 1
Image is not available

Bas, onze begeleider had geen andere moeten zijn. Wij kregen alle vrijheid de ceremonie in te vullen naar eigen wensen van mij en onze jongens. Het resulteerde in een voor ons onvergetelijke en unieke ceremonie waar wij met een glimlach op ons gezicht aan terug denken. Dankjewel Bas!

Bernie, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko, Zeist
Slide 1
Image is not available

Na het overlijden van mijn moeder heeft Bas ons van A tot Z geholpen de uitvaart zo mooi en goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben Bas leren kennen als een fijne persoonlijkheid waar wij ons direct bij op ons gemak voelde. Wij konden ons geen betere begeleider wensen. Nogmaals danken wij jou Bas voor de prettige samenwerking, jij was een enorme steun voor ons.

Ans, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Na twee begrafenissen binnen 10 dagen kunnen wij wel zeggen dat de uitvaart ondernemer Bas Poelstra er voor zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld word zodat je zelf je verdriet een plek kan geven. Liefde is wel het woord wat wij hier voor op zijn plek vinden. Vanaf de dag van overlijden tot daags na de uitvaart gaf Bas Poelstra ons de liefde en begeleiding die we nodig hadden.

Marco, IJsselstein
Slide 1
Image is not available

Bas is zeer respectvol, rustig, werkt snel en heeft oog voor detail. Onze wensen werden perfect vertaald naar een mooie uitvaart. Ook het kostenaspect werd goed in de gaten gehouden. Kortom, een vakman met een hart voor zijn werk!

Angelique, Vleuten
Slide 1
Image is not available

Bas laat je alle ruimte voor eigen inbreng. Waar nodig vult hij aan.
Ik kijk terug op een zeer gedenkwaardige dag die door zijn hand geleid werd.
Service staat bij hem hoog in het vaandel.

Hans, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij zijn zeer prettig door Bas begeleid in het hele proces van overlijden tot en met de crematie. Neemt er de tijd voor, stuurt zo nodig positief bij door het geven van goede ideeën/tips. Altijd bereikbaar en heeft direct antwoord op al je vragen of onderneemt actie om zaken te regelen. Vond ook vooraf zijn website duidelijk en de visie die hij daar beschrijft maakt hij ook waar.

Roel, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Meelevend, meedenkend, meewerkend. Begreep wat wij wilden en deed zijn best dat te regelen. Dacht ook aan zaken die wij vergaten. Fijn contact, genoot ons volle vertrouwen en was dat waard. Kan 'out of the box' denken.

Heleen, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij hadden ons geen betere uitvaartverzorger kunnen wensen. Bas is zeer begaan en betrokken geweest in alle opzichten. Alles tot in de puntjes verzorgd en ons ontzorgd wat een heel fijn gevoel gaf. Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart tot na de crematie heel zorgzaam geweest. Dank je wel Bas voor al je perfecte zorgen.

Sylvia, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wat een fijne uitvaartbegeleider, voelt de sfeer en de behoefte uitstekend aan. Denkt mee, ontzorgt en reageert zeer snel. Bas was al aangekondigd als een rustige en aardige vent met gevoel voor humor. Dat was het precies, hij kon met zijn empathie net even het zetje geven dat we nodig hadden.

Wim, Ede
Slide 1
Image is not available

Bas verplaatst zich snel in de situatie zoals deze zich voordoet. Hij heeft gevoel voor sfeer en een perfecte mensenkennis. Bas is sympathiek, empathisch, sterk in begeleiding, programmeren, het volgen en aansturen van het proces en in de voorbereiding en uitvoering van formaliteiten en plechtigheden. Nooit opdringerig, wel tijdig in het contact. Ook de nazorg is compleet en met sympathie en empathie gegeven.

Tom, Utrecht
previous arrow
next arrow