Crematorium Nieuwegein

Crematorium Nieuwegein

Een uitvaart in Nieuwegein op één locatie

Als uitvaartbegeleider verzorg ik persoonlijke uitvaarten op veel verschillende locaties. Uitvaartcentrum en crematorium Nieuwegein is daar één van. Graag laat ik je zien waarom Noorderveld een plek is waar nabestaanden de ruimte krijgen om te rouwen.

Crematorium Noorderveld in Nieuwegein

Uitvaartcentrum en crematorium Nieuwegein is gelegen in het gebied Plettenburg. Vanwege de centrale ligging is Noorderveld zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Naast het gebouw ligt de gemeentelijke begraafplaats. Hierdoor is Noorderveld de plek in Nieuwegein waar alle mogelijkheden te vinden zijn om het afscheid van een dierbare op welke manier dan ook vorm te geven.

Crematorium Noorderveld
Crematorium Noorderveld familiekamer

Familiekamer

De familiekamer van Noorderveld is een kamer in huiselijke sfeer waar directe familieleden van de overledene voorafgaand aan de uitvaart samenkomen. Het biedt hen de gelegenheid om nog even in alle rust met elkaar samen te zijn voordat de crematiedienst of begrafenis plaatsvindt. De familiekamer biedt ruimte voor maximaal 20 personen privacy en is voorzien van een eigen toiletgroep en koffiecorner.

Rouwkamer

Crematorium Nieuwegein biedt niet alleen een aula voor de uitvaartplechtigheid. Het is ook een uitvaartcentrum. Verschillende rouwkamers geven nabestaanden alle gelegenheid om in de dagen voorafgaand aan het afscheid in alle rust bij hun overleden dierbare te zijn. Ook is het mogelijk om een condoleance te organiseren. Tijdens dit moment wordt ook de ontvangkamer beschikbaar gesteld zodat nabestaanden en hun genodigden elkaar op een prettige manier kunnen ontmoeten.

Crematorium Noorderveld rouwkamer
Crematorium Noorderveld belangstellendenruimte

Belangstellendenruimte

Voorafgaand aan de uitvaartplechtigheid kunnen naaste familieleden zich terugtrekken in de familiekamer. Genodigden kunnen dat doen in de belangstellendenruimte. Hier kunnen zij verblijven tot aanvang van de ceremonie. Deze ruimte is voorzien van een eigen toiletgroep en een koffiecorner. Dat is wel zo prettig voor de gasten die van ver moeten komen.

Plettenburg aula

Crematorium Nieuwegein beschikt over 2 aula’s. Daarvan is de Plettenburg aula de kleinste. Deze ruimte biedt de mogelijkheid om met een beperkt gezelschap, maximaal 15 personen, op een intieme manier afscheid van iemand te nemen. Dit kan prettig zijn wanneer de uitvaart in besloten kring plaatsvindt of wanneer er weinig belangstellenden verwacht worden. Deze aula beschikt over geluidsapparatuur en een flatscreen zodat er tijdens het afscheid ook foto’s vertoond kunnen worden. Helaas is het in de Plettenburg aula niet mogelijk om een opname van de ceremonie te maken.

Crematorium Noorderveld Plettenburg aula
Crematorium Noorderveld grote aula

De Malapertzaal

Met 140 zitplaatsen en ruimte voor 200 personen is de Malapertzaal met recht de grote aula van crematorium Nieuwegein. Deze aula beschikt over de nieuwste audio en visuele middelen. Waaronder 2 flatscreens en meerdere geluidsspeakers. Zo komen persoonlijke fotobeelden, filmpjes en muziek optimaal tot hun recht. Daarnaast is er volop ruimte voor livemuziek en staat er een heuse Schimmel concertvleugel tot je beschikking. Ook aan beeld en geluidsopnames is gedacht. Er zijn daarvoor maar liefst 3 high-definition camera’s geïnstalleerd zodat de ceremonie vanuit verschillende perspectieven gefilmd kan worden. Indien wenslijk kan er ook een professionele livestream verbinding worden gerealiseerd.

Koffiekamer

De ontvangkamer van crematorium Nieuwegein is voor nabestaanden de plek om na de uitvaartplechtigheid weer even op adem te komen en genodigden te ontmoeten. Deze ruimte biedt plek voor 200 personen en is onlangs gemoderniseerd en voorzien van een eigentijdse en sfeervolle aankleding. Vrijwel alle cateringwensen zijn uitvoerbaar waardoor deze samenkomst bijdraagt aan een passende afsluiting van een intense maar gedenkwaardige dag.

Crematorium Noorderveld koffiekamer
Crematorium Noorderveld ovenruimte

Ovenruimte

Nadat de ceremonie heeft plaatsgevonden, volgt het crematieproces. Dit vindt plaats in de crematieruimte van Noorderveld. De duur van de crematie hangt af van het soort oven, het gewicht van de overledene en de uitvaartkist. Gemiddeld duurt het crematieproces 55 minuten tot anderhalf uur, maar het kan ook korter of langer duren. Indien wenselijk is het na overleg toegestaan om bij de start van het verbrandingsproces aanwezig te zijn.

Informatiecentrum

Het is in Nederland bij wet geregeld dat de as pas vier weken na de crematie wordt vrijgegeven door het crematorium. Tot dit moment bewaart het crematorium de as in de algemene nis. In de eerste weken na de crematie ontvangt de opdrachtgever van de crematie een formulier van het crematorium, waarop aangegeven kan worden wie gemachtigd is om de as op te halen. Dit kan ook de uitvaartverzorger zijn. Ook kun je aangeven of je de as in een strooikoker of urn wilt ontvangen. Daarnaast kun je specifieke voorkeuren omtrent de asbehandeling aangeven of, indien wenselijk, er afstand van doen.

Crematorium Noorderveld asbehandeling
Tripoli Monument Noorderveld Nieuwegein

Begraafplaats Noorderveld

Direct naast crematorium Nieuwegein, bevindt zich algemene begraafplaats Noorderveld. De begraafplaats heeft het karakter van een park met verschillende grafvelden. Elk grafveld heeft een eigen sfeer en karakter. Zo is er een rooms katholiek gedeelte, een oud gedeelte en een recenter gedeelte. Bij particuliere graven bestaat de mogelijkheid om samen met de begraafplaatsbeheerder een eigen locatie van het graf uit te kiezen. Bij Algemene graven is de uitgifte op volgorde. Naast het strooiveld en een grafveld voor overleden kinderen, is er ter nagedachtenis aan de slachtoffers bij de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli een monument geplaatst. Het monument in Nieuwegein bestaat uit een wereldbol, plaatjes met namen van alle slachtoffers en een bankje.

Licht op Noorderveld

Ieder jaar wordt er in de maand november Licht op Noorderveld georganiseerd. Begraafplaats Noorderveld wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen. Je kunt rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en op de diverse grafvelden luisteren naar muziek. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Oók voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn. Wil je meer te weten komen over dit jaarlijks terugkomend herdenkingsmoment, of over alle uitvaartmogelijkheden in Nieuwegein? Neem dan contact op.

Licht op Noorderveld Nieuwegein

Checklist bij overlijden

Uitvaartkosten

Uitvaartwensen

Slide 1
Image is not available

Wij hebben Bas voor de tweede keer bij een uitvaart mogen uitnodigen. Eerst bij onze moeder en recent bij onze tante. In een woord.. SUPER geregeld. Bas je bent een topper. Vanuit de familie bedankt.

Dirk, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Bas heeft in een droevige periode mij en mijn familie op een zeer sympathieke en deskundige wijze in staat gesteld afscheid te nemen van mijn overleden broer. Hij was ten allen tijde beschikbaar en nam de tijd voor alle voorbereidingen. De plechtigheid werd op professionele wijze begeleid en was zeer goed opgebouwd. Er was ruimte voor een lach en een traan. Bas heeft uitstekend ingeschat wat voor ons het beste was.

Ben, Horstmar-Leer
Slide 1
Image is not available

Bas is iemand die een uitvaart in kaart brengt en managet op zorgvuldige een zeer efficiënte manier. Wij als familie hadden het met Bas niet beter kunnen treffen Hij is een gevoelig en aimabel mens die snel aanvoelt wat de wensen van de nabestaanden zijn. Misschien is het niet het juiste woord, maar het was gewoonweg top geregeld.

Ron en Marike, Houten
Slide 1
Image is not available

Bas, onze begeleider had geen andere moeten zijn. Wij kregen alle vrijheid de ceremonie in te vullen naar eigen wensen van mij en onze jongens. Het resulteerde in een voor ons onvergetelijke en unieke ceremonie waar wij met een glimlach op ons gezicht aan terug denken. Dankjewel Bas!

Bernie, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Ik kreeg alle ruimte om mijn wensen en ideeën uit te voeren en kreeg hulp waar nodig. Het is heel prettig dat er een luisterend oor is en dat Bas enthousiast raakte van mijn ideeën. Ik vergelijk het maar even met een voetbalwedstrijd. Een goede uitvaartverzorger is als een goede scheidsrechter; die zie je amper. Die treedt op wanneer nodig, maar trekt niet alle aandacht naar zich toe.

Anko, Zeist
Slide 1
Image is not available

Na het overlijden van mijn moeder heeft Bas ons van A tot Z geholpen de uitvaart zo mooi en goed mogelijk te laten verlopen. Wij hebben Bas leren kennen als een fijne persoonlijkheid waar wij ons direct bij op ons gemak voelde. Wij konden ons geen betere begeleider wensen. Nogmaals danken wij jou Bas voor de prettige samenwerking, jij was een enorme steun voor ons.

Ans, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Na twee begrafenissen binnen 10 dagen kunnen wij wel zeggen dat de uitvaart ondernemer Bas Poelstra er voor zorgt dat alles tot in de puntjes geregeld word zodat je zelf je verdriet een plek kan geven. Liefde is wel het woord wat wij hier voor op zijn plek vinden. Vanaf de dag van overlijden tot daags na de uitvaart gaf Bas Poelstra ons de liefde en begeleiding die we nodig hadden.

Marco, IJsselstein
Slide 1
Image is not available

Bas is zeer respectvol, rustig, werkt snel en heeft oog voor detail. Onze wensen werden perfect vertaald naar een mooie uitvaart. Ook het kostenaspect werd goed in de gaten gehouden. Kortom, een vakman met een hart voor zijn werk!

Angelique, Vleuten
Slide 1
Image is not available

Bas laat je alle ruimte voor eigen inbreng. Waar nodig vult hij aan.
Ik kijk terug op een zeer gedenkwaardige dag die door zijn hand geleid werd.
Service staat bij hem hoog in het vaandel.

Hans, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij zijn zeer prettig door Bas begeleid in het hele proces van overlijden tot en met de crematie. Neemt er de tijd voor, stuurt zo nodig positief bij door het geven van goede ideeën/tips. Altijd bereikbaar en heeft direct antwoord op al je vragen of onderneemt actie om zaken te regelen. Vond ook vooraf zijn website duidelijk en de visie die hij daar beschrijft maakt hij ook waar.

Roel, Utrecht
Slide 1
Image is not available

Meelevend, meedenkend, meewerkend. Begreep wat wij wilden en deed zijn best dat te regelen. Dacht ook aan zaken die wij vergaten. Fijn contact, genoot ons volle vertrouwen en was dat waard. Kan 'out of the box' denken.

Heleen, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wij hadden ons geen betere uitvaartverzorger kunnen wensen. Bas is zeer begaan en betrokken geweest in alle opzichten. Alles tot in de puntjes verzorgd en ons ontzorgd wat een heel fijn gevoel gaf. Tijdens de voorbereidingen van de uitvaart tot na de crematie heel zorgzaam geweest. Dank je wel Bas voor al je perfecte zorgen.

Sylvia, Nieuwegein
Slide 1
Image is not available

Wat een fijne uitvaartbegeleider, voelt de sfeer en de behoefte uitstekend aan. Denkt mee, ontzorgt en reageert zeer snel. Bas was al aangekondigd als een rustige en aardige vent met gevoel voor humor. Dat was het precies, hij kon met zijn empathie net even het zetje geven dat we nodig hadden.

Wim, Ede
Slide 1
Image is not available

Bas verplaatst zich snel in de situatie zoals deze zich voordoet. Hij heeft gevoel voor sfeer en een perfecte mensenkennis. Bas is sympathiek, empathisch, sterk in begeleiding, programmeren, het volgen en aansturen van het proces en in de voorbereiding en uitvoering van formaliteiten en plechtigheden. Nooit opdringerig, wel tijdig in het contact. Ook de nazorg is compleet en met sympathie en empathie gegeven.

Tom, Utrecht
previous arrow
next arrow